Post Thumb

Zbog svoje poslovne reputacije, „Bekto Precisa“ je prije nekoliko godina osnovala zajedničku kompaniju, sa uglednom njemačkom kompanijom HELLA, za proizvodnju i distribuciju industrijske i ulične LED rasvjete.

Prosječni vijek trajanja te nove moderne rasvjete laboratorijski je procijenjen na duže od 12 godina a ušteda električne energije prelazi 60%. U skladu sa politikom smanjenja globalnog zagrijavanja i emisije CO2, ova tehnologija rasvjete svrstana je trenutno u najbolje rješenje u svijetu.

Stoljetno iskustvo u proizvodnji rasvjetnih tijela u autoindustriji, HELLA je iskoristila za razvoj ulične i industrijske LED rasvjete i naša zajednička kompanija HELLA BEKTO INDUSTRIES jedini je proizvođač ove rasvjete u čitavom regionu.

„Bektina“ kućna LED sijalica 133 puta je dugovječnija od konvencionalne, vijek trajanja joj je 50.000 sati a laboratorijskim mjerenjima utvrđena je ušteda potrošnje električne energije i do 80%.

Naši inženjerski timovi pripremaju studije fotometrije za svaku pojedinačnu lokaciju što investitorima olakšava jako puno jer kupuju tačno onoliko rasvjete koliko je potrebno za osvjetljavanje ulica, trgova, garaža, tržnih centara, škola, bolnica i drugih prostora koji su predmet implementacije ove „pametne rasvjete“. U seriji brojnih zajedničkih proizvoda iz oblasti LED rasvjete, naša kompanija je razvila i proizvela i vlastitu LED sijalicu za kućnu upotrebu koja je nadmašila sve dosadašnje proizvode te vrste.